Molcas Forum

Support and discussions for Molcas and OpenMolcas users and developers

You are not logged in.

Announcement

Welcome to the Molcas forum. You can choose an avatar and change the default style by going to "Profile" → "Personality" or "Display".

#1 2018-12-30 15:13:10

David
Member
Registered: 2017-05-16
Posts: 34

OpenBlas problem

Hi everyone ! I tried to compile the openmolcas parallel version, something goes wrong during the cmake step. In the previous step, I compiled the openblas with the option "NO_LAPACK=0", however, the following imformation seem indicate that it didn't work, anyone knows why? Thank you! the error imformation see below.

-- Detecting C compiler ABI info
-- Detecting C compiler ABI info - done
Detecting Molcas version info:
-- OPENMOLCAS_VERSION: unknown
Detecting system info:
-- OS: Linux-x86_64
-- ADDRMODE: 64
-- PLATFORM: LINUX64
Configuring with external GA library:
-> no libibverbs dependency found for GA.
-- GA_INCLUDE_PATH: /backup/home/fangyg/bin/OpenMolcas-parallel/global-arrays/include
-- GA_LIBRARIES: /backup/home/fangyg/bin/OpenMolcas-parallel/global-arrays/lib/libga.a;/backup/home/fangyg/bin/OpenMolcas-parallel/global-arrays/lib/libarmci.a
Configuring with MPI parallellization:
-- Found MPI_C: /usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib/libmpi.so  
-- Found MPI_Fortran: /usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib/libmpi_usempi.so;/usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib/libmpi_mpifh.so;/usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib/libmpi.so  
-- MPI_C_INCLUDE_PATH: /usr/local/openmpi1.8.1.gnu/include
-- MPI_Fortran_INCLUDE_PATH: /usr/local/openmpi1.8.1.gnu/include;/usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib
-- MPI_C_LIBRARIES: /usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib/libmpi.so
-- MPI_Fortran_LIBRARIES: /usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib/libmpi_usempi.so;/usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib/libmpi_mpifh.so;/usr/local/openmpi1.8.1.gnu/lib/libmpi.so
-- MPIEXEC: /usr/local/openmpi1.8.1.gnu/bin/mpiexec
-- MPI_IMPLEMENTATION: openmpi
Configuring linear algebra libraries:
-- Using OpenBLAS LAPACK+BLAS libraries
-- OPENBLASROOT = /backup/home/fangyg/bin/OpenMolcas-parallel/openblas
-- Checking OpenBLAS for 64-bit integer interface...
-- Looking for OPENBLAS_USE64BITINT
-- Looking for OPENBLAS_USE64BITINT - found
-- Checking OpenBLAS for LAPACK functionality...
-- Looking for Fortran dsyev
-- Looking for Fortran dsyev - not found
CMake Error at CMakeLists.txt:1424 (message):
  LAPACK functionality missing from OpenBLAS library, please build OpenBLAS
  with NO_LAPACK=0 defined.


-- Configuring incomplete, errors occurred!

Offline

#2 2018-12-30 15:15:44

David
Member
Registered: 2017-05-16
Posts: 34

Re: OpenBlas problem

I refer to the openmolcas manual, the openblas compiling option is "make USE_OPENMP=1 NO_LAPACK=0 INTERFACE64=1 BINARY=64 DYNAMIC_ARCH=1"

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Last refresh: Today 00:07:55