Molcas Forum

Support and discussions for Molcas and OpenMolcas users and developers

You are not logged in.

Announcement

Welcome to the Molcas forum. You can choose an avatar and change the default style by going to "Profile" → "Personality" or "Display".

#1 2020-07-30 07:43:55

srk
Member
Registered: 2020-01-20
Posts: 4

parnell failing when run using > 1 processor

Hello,
I've compiled both OpenMolcas 19.11 and 18.9, and both have the following problem: a serial calculation run using 'pymolcas' works fine, but if I try to use 'pymolcas -np 2 myfile.input' then parnell cannot make the necessary temp directories, thus:


cannot change directory: No such file or directory
1 parnell_init: fatal error, could not switch to directory /tmp/MOLCAS/tmp_1
1 parnell: ABORTING
--------------------------------------------------------------------------
MPI_ABORT was invoked on rank 1 in communicator MPI_COMM_WORLD
with errorcode 1.

NOTE: invoking MPI_ABORT causes Open MPI to kill all MPI processes.
You may or may not see output from other processes, depending on
exactly when Open MPI kills them.
--------------------------------------------------------------------------
[warn] Epoll MOD(1) on fd 26 failed.  Old events were 6; read change was 0 (none); write change was 2 (del): Bad file descriptor
[warn] Epoll MOD(4) on fd 26 failed.  Old events were 6; read change was 2 (del); write change was 0 (none): Bad file descriptor
cannot change directory: No such file or directory
1 parnell_init: fatal error, could not switch to directory /tmp/MOLCAS/tmp_1
1 parnell: ABORTING
--------------------------------------------------------------------------
MPI_ABORT was invoked on rank 1 in communicator MPI_COMM_WORLD
with errorcode 1.

and so on ..

This happens no matter where I set MOLCAS_WORKDIR to point to. The RUNBINARY line in 'molcas.rte' looks fine, invoking mpirun in what looks like a reasonable way.

No matter what I do, it seems I can't persuade even the 'parnell' component to start correctly.

HAs anyone experienced this, and if so, what was the cause?
Thanks.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Last refresh: Today 18:00:00